luni, 27 decembrie 2010

Comuna Zvorîştea - Mediul de afaceri

Ramurile economice sunt prezente in mica parte in comuna Zvoristea, fiind in dezvoltare. Unitatile industriale sau cu profi agricol nu sunt grupate intr-o zona distincta. Unitatile productive cu activitate industriala ocupa 0.7%, iar unitatile cu profil agricol 0.25% din suprafata intravilanului.

Industria este profilata prioritar pe prelucrarea produselor agricole: in comuna exista 5 mori de cereale (in Zvoristea, Serbanesti, Poiana si Dealu) si o sectie de prelucrare a laptelui – abator si carmangerie “ SC Rommacs”, precum si doua gatere pentru debitat busteni.

Ca unitati agricole mentionam: o ferma de productie agricola apartinand SC Rommacs si 2 statii “Agromec” – pentru reparatii masini agricole si prestatii catre populatie.


Comert si servicii

            Comuna Zvoristea beneficiaza de urmatoarele servicii: posta, telefoane si CEC, care functioneaza intr-o cladire neadecvata; 2 brutarii(in Zvoristea si Buda) si un complex al cooperatiei mestesugaresti in Zvoristea.

            De asemenea in comuna mai exista ateliere mestesugaresti private: tamplarie, reparatii auto, croitorie, frizerie, cizmarie, cojocarie si 2 fierarii.

            In comuna se afla trei magazine universale, un restaurant situat in Zvoristea si 15 magazine mixte si chioscuri alimentare de deservire, raspandite in toate cele 8 sate ale comunei.

            In Zvoristea si Poiana se afla popasuri turistice cu spatii de cazare si pensiuni. Saptamanal in comuna se organizeaza un targ comercial – iarmaroc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu